Velkommen Bjørn Kjærand Haugland

Updated: Apr 30

Bjørn Kjærand Haugland er med-grunnlegger og administrerende direktør i SKIFT nettverket.

SKIFT er et næringslivsdrevet klimainitiativ. Formålet er å akselerere overgangen til et lavutslippssamfunn og støtte regjeringen i å oppfylle nasjonale klimaforpliktelser innen 2030. Nettverket vil demonstrere, for næringsliv og regjering, det forretningsmessige potensialet som eksisterer i lavutslippssamfunnet, og bidra til å drive denne overgangen.Haugland er tidligere konserndirektør og bærekraftssjef i DNV GL. Han har lang erfaring med å bistå multinasjonale selskaper innen områder som CSR, innovasjon og forretningsutvikling. Han startet sin karriere i DNV i 1991 og har hatt flere lederstillinger både innen- og utenlands. Han jobbet blant annet i Korea i perioden 1995-97 og fra 2004-08 var han landssjef og ansvarlig for DNVs virksomhet i Kina.


Haugland står bak Global Opportunity Report, et felles initiativ av FNs Global Compact og Sustania. Han sitter som styremedlem i Universitet i Bergen, WWF, Instituttet for fredsforskning i Oslo (PRIO) og Kezzler. Han sitter også som medlem i Advisory Boardet til Center for Responsible Leadership. Han er med-grunlegger i Zeabuz en ny tjeneste for urban, utslippsfri, autonome ferger og Terravera, en tech-foundation som gjør bærekraft til virkelighet ved å dele innsikt og støtte til beslutninger i daglig drift.


Haugland har en M.Sc. i marinarkitektur – marin struktur og hydrodynamikk, fra NTNU i Trondheim og deltok i programmet strategisk internasjonal ledelse ved det internasjonale instituttet for ledelsesutvikling (IMD)


Haugland er meget anerkjent i den globale debatten om bærekraft og teknologi, og har sin egen blogg på Huffington Post. I tillegg skriver han regelmessige artikler for Recharge, Teknisk Ukeblad og Sysla Maritime.


Følg Bjørn Haugland på Twitter

Logo.png